ZOEKPAGINA copyright &
disclaimer

Van papier naar scherm

De website www.Documentatie.org is de voortzetting van een papieren systeem, in 1981 opgezet als kaartenbak. Dat is nog her en der herkenbaar, zo wordt ook op de site naar een volgende pagina verwezen met de tekst "zie verder volgende kaart". Een dergelijke herinnering aan de eerste 20 jaar van het werk wordt gekoesterd als een stukje interne geschiedenis.

Het papieren systeem is sinds 1985 te raadplegen in een eindeloos lange rij klappers. De inhoud betreft vooral de stad Utrecht. Het wordt sinds 2000 niet meer aangevuld. Net als bij een boek stopt de informatie dus op een bepaald moment.
De digitalisering ervan kost veel tijd en bovendien mag (vanwege auteursrechten)
meer dan de helft uit het papieren systeem niet op internet. www.Documentatie.org vervangt dus niet het papieren systeem.

Uit het papieren systeem is sinds 2000 veel 'overgetypt' en op www.Documentatie.org geplaatst. Van wat via scannen ingevoerd kon worden is nu het grootste deel klaar van dat wat mag (dus voorzover auteursrechtelijk toegestaan).
De prioriteit ligt nu op het invoeren van nieuwe informatie. Al wordt Utrecht bepaald niet vergeten, de aandacht is nu veel ruimer gericht op de wereld van de monumentenzorg, bouwhistorie en geschiedenis.


TERUG
naar
vorige
scherm